حدیث روز

  • امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
2

نبرد شدید سرما و گاز!

  • کد خبر : 5360
  • 04 بهمن 1401 - 8:47
نبرد شدید سرما و گاز!
ارزانی حامل‌های انرژی یکی از دلایل بد‌مصرفی است موضوعی که در جای جای جهان جدی گرفته شده است اما یک سری فرهنگ‌ها لازم است در تمام منازل جا بیفتد تا هم مصرف انرژی کاهش پیدا کند و هم مردم طعم زمستانی آرام را بچشند.

به گزارش کُردتودی، امسال با سرد شدن هوا مصرف گاز به شدت افزایش یافت چرا که برخی فرهنگ‌ها لازم است در تمام منازل جا بیفتد تا هم مصرف انرژی کاهش پیدا کند و هم مردم طعم زمستانی آرام را بچشند چرا که مطمناً با داشتن زمستانی سخت، تابستانی سخت را هم به دلیل مصرف برق خواهیم داشت.

اظهارات متولیان شرکت گاز حاکی از آن است که متوسط مصرف گاز در استان کردستان ۷۱ میلیون متر مکعب است که در این فصل زمستان به ۴۰۰ میلیون متر معکب افزایش یافته است. از سویی دیگر با ورود سامانه هوای سرد به استان و تداوم آن تا روز جمعه این هفته، همچنان شاهد افت دما و سرمای فراگیر در بیشتر نقاط کردستان هستیم؛ به‌طوری که هم‌اکنون دمای هوا در همه شهرستان‌ها زیر صفر بوده و در چند روز اخیر برخی نقاط سردسیر همچون بابارشانی و دهگلان سردترین نقطه کشور را به خود اختصاص داده است. لذا یک سری نکات لازم است که بدان توجه شود؛

۱-لباس گرم در منزل بپوشیم

شاید خیلی از ما عادت داشته باشیم همانطور که در فصل گرم لباس کمی در منزل می‌پوشیم در فصل سرما هم همانطور در خانه باشیم و برایمان فرقی نداشته باشد که گرمایش خانه را زیاد کنیم  اما امسال بیاییم کمی بیشتر رعایت کنیم و یک لباس گرم مثل یک ژاکت گرم با شلوار گرمکن نیز در خانه بپوشیم، تن بچه‌ها هم لباس گرم کنیم به عوض آن درجه سیستم گرمایشی خانه را کمی کمتر کنیم و با این حال حدود پنج تا ده درصد هم هزینه‌ها کمتر می‌شود و هم به مصرف انرژی در کشور کمک می‌کنیم.

پس شاید یک پاپوش ساده،‌یک جوراب گرم و ژاکت معمولی بتواند به ما کمک کند تا احساس گرما  در یک درجه دمای بیست تا بیست و یک درجه در منزل داشته باشیم.

۲- پنجره‌ها و درب منزل را عایق کنیم

اگر هنوز هم تا اینجا زمستان پنجره‌ها را درز گیری نکردیم و درب منزل هم عایق نیست هنوز فرصت داریم که با تهیه وسایلی راحت از ورود هوای سرد به منزل از طریق پنجره و درب خانه یا درب حیاط جلوگیری کنیم چرا که بخشی از انرژی منزل از این طریق هدر رفت می‌شود. پس کار دشواری نیست یک چسب مایع به همراه درز گیر آماده یا حتی ساختنی در منزل اینجا به کارمان می‌آید که تا سی درصد تلفات حرارتی را کاهش بدهد.

حتی کشیدن نایلون روی پنجره ها نیز می‌تواند از ورود سرما جلوگیری کند و این کار به ویژه برای کسانی که منازل ویلایی و حیاط دارند خیلی کاربرد می‌تواند داشته باشد که دورتا دور پنجره را با نایلون پوشانده و چسب کاری کنند.

۳-پرده‌های ضخیم استفاده کنیم

اگر پرده‌های منزلتان از همان پرده‌های نازک حریر و تابستانه است قطعا اتلاف حرارت زیاد خواهید داشت حال نمی‌خواهیم شما را به دردسر  و هزینه‌های زیاد بیاندازیم اما چنین پرده‌هایی برای تابستان کاربرد مناسب دارد ، حتی شاید یک ملافه پشت پرده یا همان پرده چین دار پوشاننده نیز بتواند کار همان پرده ضخیم را انجام دهد، به ویژه اگر اندازه آن را طوری قرار دهیم که پشت پرده ثابت باشد و تکان نخورد.

۴-از شعله‌های گاز درست استفاده کنیم

شاید ما هم از دسته افرادی هستیم که هنوز نمی‌دانیم زیاد کردن بیش از حد شعله گاز و قراردادن ظروف کوچک بر روی آن چه اتلاف سوختی انجام می‌دهد و از اشتباهات رایج خیلی از افراد خانه است وحتی به گفته مهندسین تا ۴۰ درصد اتلاف انرژی برایمان دارد. البته این را هم باید مدنظر قرار دهیم که شعله گاز آبی باشد و اگر رنگ‌های دیگر مثل زرد باشد یعنی بدسوزی دارد. پس بهتر است که شعله گاز متناسب با ظروفی که روی آن قرار می‌گیرد باشد و همینطور به طور مداوم گاز با شعله بالا روشن نباشد.

۵-از اتاق‌های منزل استفاده بهینه کنید

برخی افراد که در منازلشان چندین اتاق وجود دارد، می‌توانند برای کم کردن اتلاف انرژی مثلا در یک فصلی که مثل الان برودت هوا زیاد است، از یکی دو اتاق اصلا استفاده نکنند و درب آن را اگر لازم ندارند، ببندند و در یک اتاق یا دو اتاق نهایت انرژی گاز استفاده کنند و اینطور هم منزل همیشه گرم می‌ماند و هم اینکه لازم نیست انرژی گاز تمام اتاق‌ها را هم گرم نگه دارد. به طور مثال اگر اتاق خوابی دارید که بلااستفاده است یا فقط روزها بچه‌ها به آنجا سر می‌زنند، شب هنگام درب آن را ببندید و همه در یک اتاق یا دو اتاق بخوابند و در روز که هوا روشن است و انرژی کمتری می‌طلبد، به اتاق‌ها سر بزنید و دیگر در آ‌ن اتاق‌ها وسیله گرمایشی روشن نباشد.

حتی در بین خانواده‌ها زیاد دیده می‌شود که آنقدر اتاق خوابشان را گرم می‌کنند که مجبور می‌شوند گاهی پنجره‌ها را برای خنک کردن باز کنند و این یک کار اشتباه برای هدررفت انرژی است. شما اگر کانال‌های کولر و پنجره‌ها را به خوبی عایق بندی کنید و درجه حرارت را متناسب برای اتاق در نظر بگیرید دیگر در هنگام خواب مجبور نمی‌شوید پنجره باز کنید که گرما را از خانه بیرون کنید.

خیلی از خانه‌های غیر شهری دارای اتاق‌های کوچکی به اسم خرپشته یا اتاق‌های کوچک شیروانی دارند که از آنجا منافذ پنجره باز یا شکسته باعث می‌شود که انرژی زیاد گرمایشی اتلاف شود، این موارد را اگر در منزل دارید پنجره‌هایش را تعویض یا عایق کاری کنید تا انرژی گرمایشی از این مناطق هدررفت نداشته باشد.

بررسی وضعیت و درجه آبگرمکن که می‌بایست متناسب درجه ۶۰ سانتی گراد یا کمتر باشد و  هم بررسی رادیاتورها برای هدر نرفتن انرژی گرمایشی در این روزها برای هر ساختمانی لازم است. در این ایام که نیاز هست همه خانواده‌ها صرفه جویی در مصرف گاز را داشته باشند سعی کنید از شومینه استفاده  نکنید و در صورت استفاده نکردن نیز پوشاندن درب شومینه بر اتلاف انرژی خیلی کمک کننده است. اگر هنوز هم کانال‌های کولر را نپوشانده‌اید، با یک پلاستیک ساده و چسب خروجی‌ها را بپوشانید.

۶-نحوه صحیح حمام کردن در فصل سرد

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که هر روز بعد از کار حمام می‌کنید یا اینکه بچه‌ها عادت دارند مدام به حمام می‌روند به جای اینکه در طول حمام کردن شیر آب مدا باز باشد تا هوای داخل حمام سرد نشود، می‌توانید داخل وان آب گرم بریزید و پس از شستشوی کامل آبکشی کنید و برای شستن بچه‌های کوچکتر نیز همین راه کاربرد دارد.

در نهایت با یک سری فرهنگ‌سازی‌های ساده در خانه ، پوشیدن لباس گرمتر، بستن درب اتاق‌های کمتر مورد استفاده و استفاده از وسایل گرمایشی تنها در یک یا دو اتاق، استفاده مناسب از گاز در زمان غذا درست کردن ، پوشاندن مناسب پنجره ها و درزگیری آنها می‌توانید این نوید را بدهید که شما به عنوان یک کاربر خانگی کمک به هزینه‌های سوخت در کشور می‌کنید و به نسل‌های آتی هم این را آموزش می‌دهید که سوخت پایان پذیر است. هر یک ما باید از خودمان شروع کنیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://kordtoday.com/?p=5360
  • ارسال توسط : l
  • منبع : یادداشت؛

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.