حدیث روز

  • امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024
2

خزان سردی های هزار ماسوله کردستان نرم نرمک بهار شد

  • کد خبر : 4679
  • 18 دی 1401 - 11:34
خزان سردی های هزار ماسوله کردستان نرم نرمک بهار شد
گازرسانی شاید زمانی برای کوخ نشین در روستاهای دورافتاده محال به نظر می آمد اما آمد و رسید به خانه هایی که امروز با آسایش نشسته اند و هزاران دل گرفتار راحتیش شده اند.

به گزارش خبرنگار کُردتودی، مولانا چه زیبا گفت؛ چون بخندد آن عقیق قیمتی، صد هزاران دل گرفتارش نگر… شاید به ظاهر شعری عاشقانه به نظر بیاید اما می توان آن را به هر چیزی که همانند عقیق گرانقیمت باشد نسبت داد و این نسبت چه زیباست به رقصیدن شعله های آبی گاز.

آری گازرسانی شاید زمانی برای کوخ نشین در روستاهای دورافتاده محال به نظر می آمد اما آمد و رسید به خانه هایی که امروز با آسایش نشسته اند و هزاران دل گرفتار راحتیش شده اند.

دلهای گرم از شعله های آبی هر روز گُر می گیرد و روستاییان در روستاها ماندگارتر می شوند.

مسیر اورامانات که دارای دره های پر پیچ و خم و عمیق بوده و گاز به عنوان عاملی برای رفاه، بالاخره به این منطقه سخت گذر رسیده است، اما با چه دشواری بماند!

گاز با عبور از دره های عمیق و کوهستانی به منطقه ای رسیده که تاریخ آن به دوران ساسانیان باز می گردد و در میان مردم منطقه از اعتبار خاصی برخوردار است، شهری که در دامنه کوه های تخت و با شیب های تند بنا شده است این روزها دیگر راحت تر از گذشته از سرما یاد می کند.

معماری اورامانات کاملا با کوهستان انطباق دارد و مردان سخت کوش شرکت گاز استان نیز برای انتقال این عصاره حیات، خطوط لوله را با محیط وفق داده و لوله های گاز را در مسیر پر پیچ و خم اجرا کرده اند تا از این سوخت پاک بهره مند سازند. خانه ها در اورامان با توجه به شیب تند و دامنه های صخره ای به صورت پلکانی ساخته شده اند و همین موضوع گازرسانی به این منطقه را با دشواری خاصی رو به رو کرده است و به دلیل معماری خاص این منطقه، حیاط هر خانه، بام خانه ای دیگر است و این منطقه را «هزار ماسوله ایران» نیز می نامند.

جغرافیای منطقه، جهادگران صنعت گاز را بر آن داشته است هرچند با سختی فراوان، ولی تمام تلاش خود را به کار گیرند تا بدون تغییر در معماری خاص این منطقه، گاز را به تمام بخش های آن برسانند.

سالانه در مناطق کوهستانی و سخت گذر به دلیل نبود سوخت کافی و مناسب، تعداد زیادی از درختان جنگلی این مناطق محکوم به تامین سوخت ساکنان می شوند و در کنار سایر آسیب های وارده به جنگل های بلوط، تامین سوخت نیز تهدیدی جدی برای درختان این مناطق محسوب می شود.

نگاه معیشتی به جنگل های بلوط کردستان، قطع درختان در سرمای زمستان و تهیه زغال از درختان چند صد ساله جنگل های بلوط، استان را با چالشی پایدار مواجه کرده است که تنها راه مقابله با این آسیب همت مضاعف جهت گازرسانی و تامین سوخت ساکنان این مناطق است چراکه اگر سوخت کافی با قیمت مناسب در دسترس روستائیان و بومیان باشد، کمتر شاهد قطع درختان با ارزش جنگل برای تامین سوخت، گرما و زغال گیری خواهیم بود.

به راستی مردان بی ادعای صنعت گاز، در طول بیش از نیم قرن فعالیت خود شاهد ثبت رکوردهای قابل وصفی بوده اند که با دلگرمی مردمان ایران زمین و با گرمابخشی به منازل، این مسیر تداوم خواهد داشت.

گاز که این روزها سبب محرومیت زدایی از بسیاری از روستاها شده است شرایطی فراهم کرده تا کپسول گاز از روی دوش بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ خانوار اورامان نیز برداشته و این سوخت پاک بدون دغدغه میهمان خانه آن‌ها شود.

گازرسانی به منطقه اورامانات نقطه عطفی در تاریخ گازرسانی است

احمد فعله گری مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان در وصف مسیر دشوار این منطقه گفت: مسیری که دارای دره های پر پیچ و خم و عمیق بوده و گاز به عنوان عاملی برای رفاه، بالاخره به این منطقه سخت گذر رسیده است، اما با چه دشواری بماند!

 وی افزود: گاز با عبور از دره های عمیق و کوهستانی به منطقه ای رسیده که تاریخ آن به دوران ساسانیان باز می گردد و در میان مردم منطقه از اعتبار خاصی برخوردار است، شهری که در دامنه کوه های تخت و با شیب های تند بنا شده است این روزها دیگر راحت تر از گذشته از سرما یاد می کند.

 فعله گری یادآور شد : معماری اورامانات کاملا با کوهستان انطباق دارد و مردان سخت کوش و دلاور  شرکت گاز استان نیز برای انتقال این عصاره حیات، خطوط لوله را با محیط وفق داده و لوله های گاز را در مسیر پر پیچ و خم اجرا کرده اند تا اورامان که آن زمان به عنوان آخرین شهر فاقد گاز استان کردستان محسوب می گردید از این سوخت پاک بهره مند سازند.

مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان در ادامه سخنانش در وصف منازل مسکونی منطقه اورامان بیان داشت : خانه ها در اورامان با توجه به شیب تند و دامنه های صخره ای به صورت پلکانی ساخته شده اند و همین موضوع گازرسانی به این منطقه را با دشواری خاصی رو به رو کرده است و به دلیل معماری خاص این منطقه، حیاط هر خانه، بام خانه ای دیگر است و این منطقه را’هزار ماسوله ایران ‘ نیز می نامند.

 وی خاطر نشان کرد : جغرافیای منطقه، جهادگران صنعت گاز را بر آن داشته است هرچند با سختی فراوان، ولی تمام تلاش خود را به کار گیرند تا بدون تغییر در معماری خاص این منطقه، گاز را به تمام بخش های آن برسانند.

 فعله گری در مورد ادامه اجرای طرح های گازرسانی در روستاهای منطقه اورامانات اظهار داشت: با ورود گاز طبیعی به شهر اورامان کار توسعه گازرسانی به اتمام نرسید و هم اکنون عملیات گازرسانی در ده ها کیلومتر آن طرف تر از شهر اورامان و در شرایط بسیار دشوار و سخت منطقه مرزی سروآباد و در مجتمع روستایی نوین در جریان است که با سفر به این منطقه و طی مسیر در جاده بسیار نامناسب و ناهموار می توان به مشقت و رنج عوامل اجرایی آن پی برد.

 مدیر عامل شرکت گاز استان کردستان علاوه بر ذکر سختی اجرای پروژه در مورد مشخصات فنی گفت : گازرسانی به مجتمع روستایی نوین شامل ۳ روستای نوین ، کلجی و ناو است که پیش بینی می گردد بیش از ۲۱ هزار متر عملیات حفاری و لوله گذاری انجام گیرد و تعداد ۴۳۹ علمک نصب گردد که خوشبختانه با تمام مشکلات و دشواری های موجود اجرای پروژه تاکنون بیش از ۱۶ هزار متر از آن اجراء و ۲۰۵ مورد علمک نیز نصب گردیده است.

با ورود گاز به این منطقه، مصرف فرآورده‌های نفتی که در سال‌های گذشته تنها سوخت موجود منطقه به شمار می‌آمد نیز شاهد کاهش چشمگیری بوده و از طرفی، از قطع درختان نیز جلوگیری شده است.

گزارش از مهوش رحیمی 

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://kordtoday.com/?p=4679
  • ارسال توسط : m j

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.