حدیث روز

  • امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024
1

افزون‌ بر ۳۵۴ هزار هکتار در کردستان زیرپوشش طرح جهش تولید رفت

  • کد خبر : 2937
  • 29 آبان 1401 - 8:02
افزون‌ بر ۳۵۴ هزار هکتار در کردستان زیرپوشش طرح جهش تولید رفت
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: ۳۵۴ هزار و ۵۵۲ هکتار از دیمزارهای استان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در راستای اجرای طرح جهش تولید به زیرکشت رفته است.

به گزارش خبرنگار کُردتودی، محمدصالح احمدی با اشاره به اینکه برای سومین سال متوالی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان به اجرا درآمده است، اظهار داشت: سطح برنامه کشت برای استان در سال زراعی جاری زیرپوشش قرار گرفتن ۵۹۱ هزار هکتار از دیمزارهای استان است.

وی اضافه کرد: از میزان مذکور ۳۱۹ هزار هکتار گندم، ۱۱۸ هزار هکتار جو، ۴۹ هزار هکتار نخود، ۱۰ هزار هکتار عدس، ۳۰ هزار هکتار ماش و نخود علوفه‌ای، ۵۹ هزار هکتار گلرنگ و کاملینا و ۶ هزار هکتار گیاهان دارویی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: از این میزان تاکنون یک هزار و ۷۲۵ هکتار در سامانه طرح جهش تولید به ثبت رسیده به عبارتی قرارداد آن منعقد شده است.

احمدی یادآور شد: تاکنون در ۳۵۴ هزار و ۵۵۲ هکتار از برنامه ابلاغی جهش تولید در استان کشت انجام شده که بیشترین آن مربوط به گندم بوده که ۳۱۹ هزار هکتار به عبارتی ۱۰۰ درصد آن به زیرکشت رفته است.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ ۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰  است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است سالانه هم حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://kordtoday.com/?p=2937
  • ارسال توسط : m j

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.