حدیث روز

  • امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
2

نوستالژی هنر هفتم در سنندج قبل‌و‌بعد از انقلاب

  • کد خبر : 5911
  • 13 بهمن 1401 - 8:29
نوستالژی هنر هفتم در سنندج قبل‌و‌بعد از انقلاب
نخستین سینمای رسمی سنندج، «سینما فردوسی» بود که در زمین باشگاه قدیم ارتش (بان باشگاه) با آپارات زغالی، در سالنی با ظرفیت ۲۰۰ نفر، به نمایش فیلم‌های هندی و مصری به صورت صامت می‌پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کردتودی، ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و جمهوری اسلامی ایران در طول این مدت مراحل دشوار و موانع بسیاری را پشت سر گذاشته است که یکی از این موانع مقایسه ی سینمای ایران قبل و بعد از انقلاب است که شاهد رشد چشمگیرفرهنگ و هنر در طول این چندین سال انقلاب هستیم.

نخستین سینمای رسمی سنندج، «سینما فردوسی» بود که در زمین باشگاه قدیم ارتش (بان باشگاه) با آپارات زغالی، در سالنی با ظرفیت ۲۰۰ نفر، به نمایش فیلم‌های هندی و مصری به صورت صامت می‌پرداخت.

قیمت بلیط این سینما تنها یک ریال بود.

دههٔ ۳۰
دومین سینمای سنندج با نام «سینما رئوف» در سال ۱۳۳۶ در سالنی به ظرفیت ۵۴۰ نفر در خیابان طالقانی کنونی روبه روی محل کنونی مرکز بهداشت با نمایش فیلم «بلبل مزرعه» آغاز به کار کرد.

در سال ۱۳۳۹ دو نفر به نام‌های «اردشیر یار محمدی»  و « منصور باقریان» این سینما را که متعلق به ارتش بود اجاره کرده و سپس نام «سینما مبین» را که نام یک تیمسار ارتشی بود، بر آن نهادند.

دههٔ ۴۰ و ۵۰
اردشیر یارمحمدی سپس در آخرین روزهای اسفند ماه ۴۹ و نوروز ۱۳۵۰ «سینما شهر فرنگ» بهمن فعلی را با گنجایش ۹۶۰ نفر ساخت.

بعد از انقلاب

انقلاب اسلامی ایران و به تبع آن نظام جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای شگرفی را در زمینه های مختلف فرهنگی داشته و توانسته بسترهای مناسب را بر رشد  ارزش های اصیل ایرانی که شایسته ی جامعه ی کنونی ماست فراهم کنند.

آزادی و بی بند و باری زیاده از حد، رواج فساد و فحشا، عدم مراعات عفت عمومی، برگزاری جشن های سلطنتی و… گوشه ای از جهت گیری های قبل از انقلاب بود که به طبع آن دین اسلام به خطر افتاده بود که با پیروزی انقلاب اسلامی جلوی این روند نه تنها گرفته شد بلکه جامعه بر اساس ارزش های متعالی اسلام حرکت می کند.

در حوزه ی فرهنگی و هنری یکی از موارد قابل اشاره سینمای ایران است که قبل از انقلاب به اعتراف تمام صاحب نظران به هیچ وجه در دنیا مطرح نبوده است لکن امروزه، به عنوان سینمایی صاحب سبک و جذاب و فیلم های مستند زیبا در بین ۱۰ سینمای برتر جهان مطرح می باشد.

توسعه گسترش شبکه های صدا و سیما و رادیوو تولید وسیع برنامه ها از دو شبکه به ۴۰ شبکه داخلی و استانی به صورت تمام وقت گسترش یافته است.

همچنین گسترش و توسعه چشمگیر شبکه های خبر رسانی و خبرگزاری های داخلی و خارجی به گونه ای که امروزه ما و بین المللی متکی به خبر گزاری های خارجی و امثال آن ها نیستسم.

فیلم و سینما سوغاتی جهان مدرن به جوامع سنتی است سوغاتی که روزگاری در قبل از انقلاب تنها ابزاری برای تفریح و سرگرمی بود اما گذشت زمان ان را به پدیده ای تبدیل کرد که رشد و ترقی آن اینک یکی از شاخصه های توسعه فرهنگی در جامعه است.

سینما در ایران اگرچه عمری بیش از یک قرن دارد اما سابقه آن در کردستان به اندکی بیش از ۵۰ سال بر می گردد حکایت سینما در کردستان حکایت تلخ و شیرینی دارد.

بدون تردید نقش سینما به عنوان هنر هفتم با توجه به جذابیتهای نهفته در آن می‌تواند نقشی بسیار ارزشمند و تاثیرگذاری برجامعه باشد. انتخاب سوژه‌های متناسب با فرهنگ و هنر ایران زمین و توجه به معنویت در آثار سینمایی، با توجه به تمرکز و تاثیر پذیری فراوانی که بیننده درسینما دارد، می‌تواند به عنوان یکی از اصلی‌ترین شاخصه‌های ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه مطرح باشد و در حقیقت این امر تنها زمانی محقق می‌شود که علاوه بر ارایه آثار ارزشمند و مخاطب پسند در سینماها، استفاده از تکنیکها و جلوه‌های بصری و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری نیز در این اماکن فرهنگی مهیا باشد.

استان کردستان به عنوان یک استان فرهنگی همواره درهنر و هنرپروری پیشگام بوده و در عرصه هنرنمایش در استان کردستان  اساتید ارزشمندی ازاین خطه فرهنگ پرور تقدیم جامعه شده‌اند.

بعدها سینما” شهر فرهنگ” درسنندج تأسیس شد که بعد از انقلاب به سینما بهمن تغییر نام یافت  و بعد از انقلاب با راه اندازی شکل جدید دفتر انجمن سینما جوان در سنندج افتتاح و سیل عظیمی از جوانان علاقه مند به هنر سینما به سوی این انجمن شتافتند.

استان کردستان بعد از انقلاب دارای رتبه های برتر  در ارائه آثار و تولید فیلم کوتاه شد و خوشبختانه  امروز کمتر جشنواره ای وجود دارد که آثار فیلم سازان استان در ان حضور نداشته باشد.

در دوران قبل از انقلاب تحولاتی در سینما وجود نداشت اما بعد از انقلاب شاهد رشد و درخشش فیلم سازان جوان هستیم که خوش درخشیده اند .

کردستان بهشت لوکیشن هاست و گنجی است که بعد از انقلاب توانسته هنرمندانی لایق به سینمای ایران و جهان معرفی کند.

بعد از انقلاب اسلامی استان کردستان به عنوان یک استان فرهنگی در هنر و هنر پروری پیشگام بوده و در عرصه هنر نمایش در  استان کردستان اساتید ارزشمند از این خطه فرهنگ پرور تقدیم جامعه شده اند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://kordtoday.com/?p=5911
  • ارسال توسط : l

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.